1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Sneeuwballen Met Vanillesaus

Sneeuwballen Met Vanillesaus

Door: snoepspook

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-1999

Ingrediënten 1 personen


- 4 eiwitten.
- 100 gram poedersuiker.
- 1/2 liter melk.
- vanillecreme.


Verder heb je nodig


- schaaltje.
- mixer of garde.
- pan.
- 2 soeplepels.
- schuimspaan.


Lekker nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alhoewel dit natuurlijk een leuk recept is om 's winters klaar te maken,smaken sneeuwballetjes 's zomers ook best.Het is een specialiteit uit Oostenrijk .De balletjes worden niet met de handen,maar met twee lepels gevormd.Klop het eiwit met een mixer of een garde tot een stevige witte massa,strooi de poedersuiker erover en zet de mixer er nog eens in.Dan wordt het eiwit nog stijver.Verwarm de melk.Voorzichtig:de melk mag niet koken!

Bereidingswijze

Met twee soeplepels vorm je eivormige balletjesvan het stijfgeslagen eiwit.Leg ze in de melk, die je blijft verwarmen.Nu even wachten tot de balletjes zwellen.Dan draai je ze voorzichtig met de twee lepels omen laat je ze nog even in de melk liggen.Daarna haal je ze er met een schuimspaan uit.Regelmatig de warme melk met wat koude aanlengen en weer verwarmen.

Serveertip

De sneeuweieren worden warm met koude vanillesaus geserveerd of koud met warme vanillesaus.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoepspook
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top