Meloen -Spoom

  • Tussengerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-08-1999

Een eetlust opwekkend tussendoor-drankje met bubbels!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 meloen
-6 eetlepels suiker
-1 lime
-1 fles koude mousserende witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Zeef,
-Vriezer,
-Diepvriesdoos (liefst rond)
-Champagne glazen.

Voorbereiding

-Schil de meloen en verwijder de pitten,
-Snij het vruchtvlees in stukjes en wrijf dit door een zeef,
-Roer de suiker en het sap van de lime erdoor.

Bereidingswijze

-Laat het vruchtvlees in ca. 2 1/2 bevriezen, roer het tussentijds een keer of 3 door.
-verdeel het sorbetijs met een ijslepel over de champagneglazen.
-Schenk de koude wijn over het ijs en serveer direct!!

Serveertip

Geef er ijslepels bij om het ijs uit de glazen te kunnen lepelen, garneer eventueel met een blaadje munt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TBiks avatar
TBiks 17-05-2011

Beste mevrouw, deze spoom nu al voor de 5e keer gemaakt. En het is iedere keer weer een succes. Iedereen is verrast door de frisse smaak. Ik serveer deze spoom na de amuse, het mini soepje en voorgerecht en iedereen wordt blij van zo``n leuk, lekker kleurrijk glaasje! De meloen pureer ik gewoon, ik krijg het niet voormekaar om het door de zeef te drukken. Bedankt voor dit leuke, vrolijke en eenvoudig te maken recept!

marianneoud avatar
marianneoud 27-12-2001

Hoi Marijen, We hebben jou spoom uitgeprobeerd, en het was TOPPIE. Alleen ik heb hem geserveerd met champagne, En ik giet de spoom in ijsblokzakjes.Erg handig. Echt top. Marianneoud

marianneoud avatar
marianneoud 27-12-2001

Hoi Marijen, We hebben jou spoom uiteprobeerd, en het ws TOPPIE. Alleen in heb hem geserveerd met champagne, En ik gier de spoom in ijsblokzakjes.Erg handig. Echt top. Marianneoud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten