Gegratineerde Zuurkoolstamppot
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-08-1999
een lekkere verrassing onder een mooi korstje
Ingrediënten 4 personen
500 gr. aardappelen, 500 gr. zuurkool, 250 gr. gehakt, 30 gr. boter, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook,1 el paprikapoeder, 1 tl oregano, 1,5 dl gepureerde tomaten, 1 dl bouillon, 1 takje tijm, 1 tl suiker, 0,5 dl melk, 2 el paneermeel, 150 gr. geraspte kaas
Voorbereiding
grill voorverwarmen
Bereidingswijze
De aardappelen en de zuurkool koken. Het gehakt in een lepel boter rul bakken. De ui snipperen en met de uitgeperste knoflook even meebakken. De kruiden, tom.puree, bouillon, tijm en suiker erdoor roeren en de gehaktmassa nog 5 min. laten pruttelen. Van de aardappelen, zuurkool en de verwarmde melk een stamppot maken. De helft van de stamppot over de bodem van een ingevette ovenschaal verdelen. De gehaktmassa daarover uitgieten en met de rest van de stamppot afdekken. Met het paneermeel en de geraspte kaas bestrooien. Onder de grill tot er een mooi korstje ontstaan is.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties