1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Jambalaya
  6. jambalaya

jambalaya

Door: joke_smum

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-08-1999

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olijfolie, 1 grote rode ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 plakken bacon ieder ca. 1 ons, 1 1/2 kop langkorrelige rijst, 1 rode of een groene paprika, plak ham van 1 1/2 ons, 425 gr. blokjes tomaat uit blik, 425 gr. gepelde tomaten uit blik, 1 theel. worchestersauce, scheutje tabasco, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1/2 kop peterselie, 250 gr. kleine gepelde garnalen, 4 lente-uitjes.


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Rijstgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui fijnsnijden, knoflook uitpersen, bacon fijnsnijden, paprika in blokjes, ham fijnsnijden, peterselie fijnhakken lente-uitjes fijnsnijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten in een grote pan met dikke bodem en ui, knoflook en bacon toevoegen. Al roerend 5 minuten bakken. Rijst toevoegen en 2 minuten meebakken tot de rijst doordrenkt is.

Toevoegen: Paprika, ham, blokjes tomaat, gepelde tomaten, worchestersauce, tabsco en tijm. Meng het al roerend 1 minuut en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan goed af en kook alles 40 min.

Als de rijst na 40 min. niet gaar is nog 5 - 10 min. laten koken tot hij zacht is.

Roer de peterselie en de garnalen erdoor. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Garneren met lente-uitjes.


Wanneer je de garnalen zelf pelt, dan heb je ongeveer 1 pond nodig.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top