spiesje turkey teriyaki (kalkoenspiesje)

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-1999

lekker en mooi ogend sateetje voor op de BBQ, kan ook met kippefilet gemaakt worden

Deel dit recept

Ingrediënten
pijpajuintjes, 1 rode paprika, kalkoenfilet; voor de marinade : 1/4 kop soyasaus, 2 el mierikswortelpasta, 2 el sherry, 2 el bruine suiker, een bolletje gember (uitgeperst met knoflookpers); sate-stokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

enkele uren tot een dag op voorhand : alle ingredienten van de marinade goed mengen tot de suiker opgelost is. De kalkoenfilet in de lengte in een paar stukken snijden (ongeveer 5 cm breed, het is een kwestie om het vlees goed te laten doordringen met de marinade) en in de marinade leggen. Afgedekt in de koelkasten af en toe eens roeren.
Een paar minuutjes voor je de sateetjes maakt, de satestokjes in wat water weken (zodat ze niet gaan verbranden op de BBQ).

Bereidingswijze

Snij de pijpajuintjes in lange stukken. Reinig de paprika en snij deze in vierkanten. Snij de gemarineerde stukken kalkoenfilet in lange 'repen' van ongeveer 1 cm dik (dus 1 zo een stuk van 5 cm worden er nu 5). Steek nu afwisselend paprika, ui en kalkoen op de satees. De kalkoen moet je er als volgt op steken : de lange 'lappen' vouw je op als een accordeon en zo steek je ze ook op de spiesjes. Vlak voor het roosteren op de BBQ evt nog even inwrijven met wat olijfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten