1. Home
  2. Recepten
  3. Minuten En Klaar

minuten en klaar recepten (22)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pastei

Een heerlijke pastei in krokant omhulsel met een verrassende vulling van kippenvlees, amandelen en ei

INGREDIENTEN

* 600 gram uien * 1 bosje peterselie * 6 takjes koriander * 2 schoongemaakte kippen * 3 eetlepels olie * 30 gram boter * 2 eetlepels ras al-hanout * 2 mespuntjes saffraan * 200 gram ontvliesde amandelen * 3 eetlepels suiker * 5 eieren * kaneel * poedersuiker, zout en peper Voor de pastilla: * 100 gram boter * 1 eigeel * filodeeg

Voorbereiding

Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de korianderblaadjes. Snijd de kippen in stukken. Bestrooi de stukken kippen met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg 30 gram boter toe en braad de stukken kippen aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe. Giet 1,5 dl water in de pan, doe de stukken kippen erin, doe het deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kippen na een halfuur om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak er amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 4 theelepels kaneel. Haal de stukken kippen, als ze goed mals zijn, uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een zacht pitje en roer nog enkele minuten om een romige saus te verkrijgen. Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7).

Bereidingswijze

Laat 100 gram boter smelten, giet dit in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en maak vervolgens de pastilla. Zet de pastilla in de oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaanse harira

Een klassieke Marokkaanse gebonden soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten door Marokkaanse gezinnen. De vasten wordt dan "verbroken" met deze soep met daarbij b.v. schaaltjes dadels, hardgekookte eieren en chebakia (Marokkaans traditioneel honinggebak).

INGREDIENTEN

200 gram lams- of rundvlees;, 100 gram kikkererwten (1 nacht laten weken in wat water);, 100 gram linzen;, 50 gram ronde rijst of vermicelli;, 500 gram tomaten;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 bosje verse koriander;, 1 bosje platte peterselie;, 1/2 bosje selderij;, 1 ui;, 1 mespunt kaneelpoeder;, 1 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel "smen" of gewone roomboter (zie voor het recept van "smen" de link onder dit recept);, 1 eetlepel zonnenbloemolie;, 75 gram bloem;, zout en peper naar smaak;, (of 3 rundvleesbouillonblokjes);, evt. 1 losgeklopt ei;, het sap van 1/2 citroen;, 2 liter water., ,

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

pittige pilav met kip

Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade heerlijk pittige kip pilav

INGREDIENTEN

, Ingrediënten, *350 gram kipfilet in stukjes gesneden, *4 uien, gesnipperd, *1 blik perziken op siroop, *4 eetlepels Ketjap Manis, *1 theelepel sambal oelek, *1 blikje tomatenpuree, , *1 pak snelkookrijst, , *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel),

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine

Stoofpot van vlees, aubergine en dadels

INGREDIENTEN

250 gram lamsvlees, 250 gram runderlappen, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 middelgrote aubergines, 2 vleestomaten, 75 gram rozijnen, 75 gram dadels, 1/4 liter vleesbouillon (bouillonblokje), peper en zout naar smaak.,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

baklava

Baklava wordt veel gebruikt als nagrecht maar ook als het suikerfeest is. het is een erg zoet gebakje met erg veel suikerstroop erin.

INGREDIENTEN

250gr bloem, snufje zout, 190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten, 100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensap, bloem om op uit te rollen

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Turks
  •  60-120 min.

Tajine van lamsvlees

Een heerlijk Marokkaans lookalike gerecht van lamsvlees met diverse groenten naar keuze.

INGREDIENTEN

1 kilo lamsschouder, 2 uien, 500 gram van naar keuze twee of drie van de volgende groenten: broccoli, bleekselderij, spercieboontjes, spruitjes, krieltjes, cherrytomaatjes, tuinboontjes, 100 gr olijfolie, kaneel, komijnpoeder, gemberwortelpoeder, peper en zout, citroensap van een halve citroen.

  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Marokaansegehaktbal met wortelsalade

Exotische creaties met gehakt

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 500 gram rundergehakt, 1 ei, 1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel, versgemalen peper, zout, 5 gedroogde abrikozen, 2 eetlepels gehakte (vers of diepvries)of 1 theelepel gedroogd (ketoembar), 25 gr boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, VOOR DE WORTELSALDE, 500 gr geschrapte worteltjes, zout, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel paprika, 1/2 theelepel gemalen komijn (dijnten), mespuntje cayenne peper, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte peterselie, (vers of diepvries), kaneelpoeder,

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

B'STILLA

B'STILLA kan ook gemakkelijker worden gemaakt! Gebruik ipv verse kip een kant-en-klaar gebakken kip. Maak bouillon van bouillonblokjes,en voor filovelletjes bv bladerdeeg. U moet in dat geval de vellen laten ontdooien,de randen aan elkaar plakken met water en de vellen vervolgens dun uitrollen. Gebruik één uitgerold vel voor de onderkant en één voor de bovenkant.Een lekker Marokkaans recept!

INGREDIENTEN

VOOR DE KIP:, ongeveer 1 1/2 kg kipdelen (2 borst-stukken, een poot en een drumstick)1 wortel,grof gehakt1 ui,in vieren1/2 theelepel peper1 pypkaneel1 liter water1/2 theelepel cayennepeper1/4 theelepel kurkuma4dl:kippenbouillon(van de kip)6 eidooiers1 theelepel maïzena2 eetlepels fijngehakte verse koriander2 eetlepels citroensappeper en zout.VOOR DE SAUS:2 eetlepels boter1 grote ui in kleine blokjes gesneden1 theelepel gemberpoeder1/2 theelepel komijn.EN VERDER:200gr: walnoten, fijngehakt2 eetlepels poedersuiker2 theelepels kaneelpoeder12 velletjes filodeeg125gr:gesmolten boter

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kip in gon bao saus

Een heerlijk kipgercht met rijst 

INGREDIENTEN

, 350 gram kipfilet, 120 gram rauwe pinda's met vlies (pak 500 g, Xiang Long) toko, , Voor de marinade, ½ theelepel donkere sojasaus1 eetlepel lichte sojasaus*  2 eetlepels Shaoxing rijstwijn 1 theelepel donkere sesamolie2 theelepels maïzena, , Voor de saus, , 1 theelepel donkere sojasaus, 4 eetlepels lichte sojasaus, ½ theelepels Chinese zwarte rijstazijn, ½ theelepel donkere sesamolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel water, ½ theelepel suiker, , Verder, 8 eetlepels plantaardige olie4 kleine rode pepers, (eventueel) ontpit en fijngesneden1 lente-ui, in stukjes van 2 cm gesneden2 tenen knoflook, fijngehakt6 dunne plakjes gember van ± 2 mm

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

loebie

Loebie een heerlijk libanees gerecht met rijst, snijbonen en lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, handje dunne mie, teentje knoflook, 1 tomaat, 1 blikje tomatenpuree. 400 gram snijbonen, maar mag ook witte boontjes zijn, 400gram lamsvlees maar kan ook met varkensvlees of rundvlees, olie

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Harira met linzen/kikkererwten

Marokkaanse soep

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 300 gram vlees (naar eigen keuze), * 1 grote ui, * 1 stukje gemberwortel, * 150 gram linzen of kikkerwten, * 3 takjes peterselie, * 1 stengel bleekselderij, * 1 kaneelstokje, * 1 theelepel kurkuma, * 1 theelepel paprikapoeder, * 1 theelepel gemalen komijn, * 3 eetlepels meel, * 1 eetlepel citroensap, * 100 gram rijst, * 4 takjes koriander, * 3 dl tomatensaus, * 10 gram boter, * zout en peper,

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Beghrir, Marokkaanse pannenkoeken

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 500 gram (gries)meel, * 2 gram zout, * 2 eieren, * 1 zakje gedroogde bakkersgist, * 1 zakje verse gist, * 100 gram boter, * 100 gram honing

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

bulgur

Een graansoort die in Turkije veel gegeten, zowel grote soorten als kleine

INGREDIENTEN

, , , , 500 gr bulgur, 6 el margarine of boter, 1 tl zout, 5 dl bouillon naar smaak, , , , , ,

  • Turks Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Pompoensoep

Het is weer tijd van de grote oranje pompoenen. Heerlijk, niet duur en leent zich tot verfijnde bereidingen.

INGREDIENTEN

250 gram pompoenvlees in fijne brunoise, 1/2 dl room, 1/2 dl melk, 4 dl kippenbouillon, een ui, boter, olijfolie, peper, zout.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Harira

Marokkaanse soep, overgenomen van NCRV-teletekst

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees; 3 wortelen; 2 dunne preien; 100 gram kikkererwten (nacht laten weken); 3 tomaten; 1 ui; 4 el zonnebloem- of maisolie; 1 el tomatenpuree; 1/2 tl zwarte peper; 1/3 bosje koriander; 1 bosje selderieblad; 1 liter water; maizena; handje vermicelli; zout

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Kipgroenteschotel met een krans van deeg

Een gezellig hoofdgerecht wat je van tevoren kunt bereiden.

INGREDIENTEN

400 gram Kipfilet, 1 Ui, 2 Knoflookteentjes, 6 stengels Bleekselderij, 1 kleine rode paprika, 250 gram Champignons, 3 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels bloem, 1 dl Droge witte wijn, 2 dl. Room Culinair, 1 Kippenbouliontabelt, zout, peper, Bladerdeeg, 1 Ei,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie en linzensoep uit Libanon

Een traditionele Libanese soep. Heerlijk als lichte maaltijd op een zomeravond.

INGREDIENTEN

2 mokken met linzen (bruin, groen of rood of een combinatie), 1,5 liter water, 3 theelepels extra virgin olijfolie, 1 grote spaanse ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 handen vol met spinazie in fijne reepjes gesneden, 1 theelepel gemalen komijn, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 2 theelepels citroenzest, 5 dl groentebouillon, 5dl water

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  •  
  •  60-120 min.

dudovi

INGREDIENTEN

3 eieren,2kopjes suiker.3 kopjes olie,10 glas meel,zakje bakpoeder.kokospoeder., voor het siroop:7 glazen water 12 glazen suiker

  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2006
  • Balkan
  •  10-20 min.

Briouats met amandelen

Marokkaanse koekjes

INGREDIENTEN

Ingredienten:, Amandelspijs:, * 40 gram boter, * 500 gram ontvliesde amandelen, * 150 gram suiker, * 2-3 eetlepels oranjebloesemwater, , * 1 theelepel kaneel, * 1 eetlepel oranjebloesemwater, * 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg, * 250 gram honing, * olie om te frituren, ,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Gevulde beghrir

Gevulde pannekoekjes.

INGREDIENTEN

Het deeg:, 250 gr semoule (Marokkaanse winkel), 250 gr bloem, 2 tl zout, 1 tl verse gist, handwarm water., , *De vulling:, 50 gr rozijnen, 100 gr walnoten, 100 gr amandelen, 50 gr room- of fetakaas., , *Finish & decoratie:, honing, 250 geroosterde amandelstukjes

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Tung-po schaap

Aan Su Tung-po(1036-1101),dichter,schilder,calligraaf en fijnproever,worden een aantal gerechten toegeschreven.Ofschoon hij uit Sichuan afkomstig was,heeft hij in feite in bijna alle streken van China gewoond.Maar of dit bepaalde recept wel of niet door hem werd uitgevonden blijft een open vraag.

INGREDIENTEN

225 gram schapevlees om te stoven, 1 kopje (100gr)aardappelen, 1 kopje (100gr)worteltjes, 2 eetlepels (30ml)sojasaus, 1 eetlepel (15ml)suiker, 2 sjalotten, 1 plakje gemberwortel geschild, 1 teentje knoflook fijngedrukt, 1 theelepel(5ml)vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel (2ml)sihuan peper, olie voor te frituren.(rijstwijn of sherry)

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

IJs uit de hemel

Perzisch dessert

INGREDIENTEN

* 1 glas maismeel, * 2 1/2 glazen suiker, * 3 glazen melk, * 3 glazen water, * 1 theelepel rozenwater (te verkrijgen in de Turkse en Perzische supermarkten), * beetje kaneelpoeder

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top