1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turks Fruit

Turks Fruit

Door: hapjespagina

  • Turks, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-08-1999

Ingrediënten 4 personen


*0.5 liter ongezoet wit druivensap *15 g gedopte walnoten *15 g poedergelatine *0.5 el oranjebloesemwater *0.5 th vanillessence *walnootolie *15 g gedroogde kokos



Turks fruit, een bekende Turkse delicatesse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Giet het ongezoete druivensap in een brede, zware steelpan en laat het zachtjes tot 0.25 liter inkoken.Giet het druivensap vervolgens in een vuurvaste kom en zet de kom daarna weg. Spreid de walnoten op een bakplaat uit en laat ze 15 minuten in de oven roosteren, waarbij u ze af en toe omschept. Hak ze wanneer ze zijn afgekoeld in grove stukjes. Strooi de gelatine over 5 el koud water in een vuurvast kommetje. Zet dat kommetje 2 minuten weg, zodat de gelatine kan weken. Zet het kommetjes dan op een pan met zacht sudderend water en blijf ca 3 minuten roeren totdat de gelatine volledig is opgelost. Roer het gelatinemengsel met het oranjebloesemwater en de vanille-essence door het ingekookte druivensap. Zet dit mengsel ca 15 minuten in de koelkast tot het stevig begint te worden.

Bereidingswijze

Borstel een vierkant blik op plastic zak van 3 bij 10 cm met walnootolie in. Roer de gehakte walnoten door het al half stevig geworden geleimengsel en stort het in het blik. Zet het blik in de koelkast en wacht drie uur, maar liefst een hele nacht tot het stijf is geworden. Stort het daarna op een plank, hak het in vierkante blokken en en druk ze zachtjes in de kokos zodat ze een mooi laagje krijgen. Bewaar koud in de koelkast en serveer koud.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hapjespagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top