Farfalle Met Tonijnsaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Lekker pastagerecht met een tonijn-groente saus
Voorbereiding
Verwijder van de tonijn de vellen en graten.
Daarna uit laten lekken in een zeef.
De ui fijn snijden. De basilicum fijnhakken. Tomaat in reepjes snijden voor de garnering.
Bereidingswijze
De olijfolie in een hoge koekepan doen, de gesnipperde ui fruiten en de knoflook hierover uitpersen. De tonijn en de creme fraiche erdoor roeren (tonijn in stukjes prakken met vork). Daarna de bouillon toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Het geheel goed verwarmen en ondertussen ook de farfalle koken.
Serveertip
Naar voorkeur de saus apart serveren of de saus over de pasta doen. Garneren met de tomaatreepjesen de verse basilicum.
Lekker met komkommersalade of tomatensalade.
Serveren met een kruidige rose of een lekkee italiaanse wijn (niet te stevig).