
Olijfolie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tonijn (naturel), versgemalen peper, zout, creme fraiche (250 cl), 3 dl bouillon, 400 gram farfalle(pasta), tomaatreepjes, paar takjes verse Basilicum
Lekker pastagerecht met een tonijn-groente saus
Verwijder van de tonijn de vellen en graten.
Daarna uit laten lekken in een zeef.
De ui fijn snijden. De basilicum fijnhakken. Tomaat in reepjes snijden voor de garnering.
De olijfolie in een hoge koekepan doen, de gesnipperde ui fruiten en de knoflook hierover uitpersen. De tonijn en de creme fraiche erdoor roeren (tonijn in stukjes prakken met vork). Daarna de bouillon toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Het geheel goed verwarmen en ondertussen ook de farfalle koken.
Naar voorkeur de saus apart serveren of de saus over de pasta doen. Garneren met de tomaatreepjesen de verse basilicum.
Lekker met komkommersalade of tomatensalade.
Serveren met een kruidige rose of een lekkee italiaanse wijn (niet te stevig).
karinev 11-03-2002
Deze heb ik meegenomen en ga ik zeker eens proberen.
groetjes
Karine
remy 13-08-1999
Dit recept heb ik onlangs gemaakt en aangezien ik dol ben op tonijn, heb ik echt zitten smullen...Vier sterren zijn op zijn plaats dacht ik zo..