1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Farfalle Met Tonijnsaus

Farfalle Met Tonijnsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-1999

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tonijn (naturel), versgemalen peper, zout, creme fraiche (250 cl), 3 dl bouillon, 400 gram farfalle(pasta), tomaatreepjes, paar takjes verse Basilicum



Farfalle Met Tonijnsaus
Farfalle Met Tonijnsaus
Farfalle Met Tonijnsaus
Farfalle Met Tonijnsaus

Lekker pastagerecht met een tonijn-groente saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder van de tonijn de vellen en graten.
Daarna uit laten lekken in een zeef.
De ui fijn snijden. De basilicum fijnhakken. Tomaat in reepjes snijden voor de garnering.

Bereidingswijze

De olijfolie in een hoge koekepan doen, de gesnipperde ui fruiten en de knoflook hierover uitpersen. De tonijn en de creme fraiche erdoor roeren (tonijn in stukjes prakken met vork). Daarna de bouillon toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Het geheel goed verwarmen en ondertussen ook de farfalle koken.

Serveertip

Naar voorkeur de saus apart serveren of de saus over de pasta doen. Garneren met de tomaatreepjesen de verse basilicum.
Lekker met komkommersalade of tomatensalade.
Serveren met een kruidige rose of een lekkee italiaanse wijn (niet te stevig).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top