1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cacciucco

Cacciucco

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-1999

Ingrediënten 2 personen


1 kleine rode Spaanse peper, 1 kleine groene Spaanse peper, 200 g gepelde gekookte garnalen, 200 g inktvisjes, 4el olijfolie, 3 teentjes knoflook uit de knijper, 200 g schelvisfilets, 200 g kabeljauw, 1/8 l droge witte wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 30 h zachte boter, peper, 4 sneetjes stokbrood



Toscaanse soep uit Livorno

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de zaadjes van de pepers en snipper ze in kleine stukjes. Snijd de inktvisjes fijn. Verwarm de olie in een pan, doe daar de peper en de helft van de knoflook in. Fruit tot de knoflook goudgeel is. Doe de garnalen en de inktvisjes in de pan. Afgedekt op laag vuur 10 min laten sudderen. Snijd de schelvis en de kabeljauw in kleine stukjes. Doe de wijn in de pan en laat de inhoud van de pan open 2-3 min indampen. Roe de tomatenpuree met 5 dl water door de inhoud van de pan, roer tot de vloeistof kookt en voeg dan de stukken vis en 1 tl zout toe.
Roe tot de vloeistof weer kookt , dek de pan af en laat de vis 10-12 min op laag vuur gaar worden.
Roer intussen de boter en de rest van de knoflook door elkaar en breng op smaak met peper.
Besmeer de sneetjes stokbrood aan een zijde met de knoflookboter en bak het brood aan de beboterde zijde mooi van kleur.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Leg in een soepkom de sneetjes stokbrood en serveer de soep in de kom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top