1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. Zeeuwse Oesters Met Saus Van Eendenlever

Zeeuwse Oesters Met Saus Van Eendenlever

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-1999

Ingrediënten 10 personen


30 GROTE ZEEUWSE OESTERS (CREUZES)
2 DL ROOM
2 TOMATEN
DRESSING
2 EETLEPELS OLIJFOLIE
1 EETLEPELS BALSOMICOAZIJN
1/2 EETLEPEL HONING
500 G ZEEWIER (ZIT MEESTAL AL BIJ DE OESTERS)
1,5 DL DROGE WITTE WIJN
SAUS
150 G EENDENLEVER (FOIE GRAS)
1 BORRELGLAS COGNAC
60 BLAADJES VELDSLA



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de room tot de helft in.
Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in reepjes. Maak een dressing door de ingrediknten door elkaar te roeren. Oesters openen, vocht afgieten en opvangen voor de saus. Het de
bijbehorende deksel (ronde schelp) terug op de oester. De oesters 3 minuten op de ovenrooster doorwarmen in de turbo-oven op 240 graden C.
Zeewier kort laten koken met wijn en oestervocht. Daarna de oesters openen; zeewier en wijnbouillon zeven. Wrijf de lever door een fijne (bij voorkeur haren of kunststofzeef) zeef en door de ingekookte room roeren; langzaam weer verwarmen.
De gezeefde wijnbouillon toevoegen tot de juiste dikte van de saus bereikt is. Breng op smaak met cognac, zout en peper.
Presentatie:
Verdeel zeewier over kleine borden, zet hierop de geopende oesters vast en nappeer met de saus. Garneer af met door de dressing gehaald blaadje sla en een reepje tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisineclub


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisineclub
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top