Peking eend

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-1999
  • Peking eend

    Peking eend

    Peking eend

Eend met lentepannenkoekjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg Pekingeend of gewone eend
6 lentjeuitjes
1/2 komkommer
hoisinsaus
honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water.

Lente pannenkoekjes:
60 ml kokend water
80 ml koud water
2 eetl sesamolie
280 gr bloem

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vleugels afsnijden en blancheer de eend kort. Eend afdrogen. Kook ingredienten van de siroop tot de honing volledig is opgelost en glaceer de eend hiermee aan de binnen- en buitenkant. Droog de eend door deze aan een haak te hangen in een ventilerende ruimte( buiten mag ook maar niet in de zon)minimaal 5 uur.

Snij de komkommer en de lenteuitjes in reepjes.

Bereidingswijze

Leg de eend met de borst naar boven op een rooster boven een afdruiprek zonder water. Bak de eend 55 min. op 150 graden en daarna 20 min. op 190 graden.

Snij de eend met het knapperige vel in reepjes en doe op een schaal.

Lente pannenkoekjes:
Zeef de bloem en kneed 140 gr met kokend water en de rest van de bloem met koud water en een snufje zout. Voeg de meel weer samen en kneed tot een egaal deeg. Laat het 30 min. rusten en kneed daarna nog enkele minuten. Verdeel het in 24 porties die u elk in een balletje rolt en daarna plat drukt. Doop een kant in de sesamolie en plaats een ander koekje er tegenaan. rol er nu dunne pannenkoekjes van. Bak ze in een verhitte pan met een beetje sesamolie en haal ze uiteen. Warm houden op een schaal.

Serveertip

Doe een beetje hoisinsaus op een pannenkoekje hierop de lenteui en komkommer met de reepjes eend. Pannenkoekje oprollen en met stokjes eten.

Laatste reacties

gerbendehamer avatar
gerbendehamer 19-04-2015

pekingeend, lekker hoor!

lechef2 avatar
lechef2 09-12-2001

Dit is 'm!!! Heeeeerlijk!!! Bedankt voor je recept. Leo

leov avatar
leov 02-10-2000

Vorig jaar hebenwij in Peking in een speciaal pekingeendrestaurant, je raad het al pekingeend gegeten. Het was verukkelijk. Dit recept komt erg dicht bij de pekingeend die wij daar gegeten hebben. Een aanrader!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten