Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Peking eend

Peking eend

Door: jooke

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-1999

Ingrediënten 4 personen


2 kg Pekingeend of gewone eend
6 lentjeuitjes
1/2 komkommer
hoisinsaus
honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water.

Lente pannenkoekjes:
60 ml kokend water
80 ml koud water
2 eetl sesamolie
280 gr bloem


Peking eend
Peking eend

Eend met lentepannenkoekjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vleugels afsnijden en blancheer de eend kort. Eend afdrogen. Kook ingredienten van de siroop tot de honing volledig is opgelost en glaceer de eend hiermee aan de binnen- en buitenkant. Droog de eend door deze aan een haak te hangen in een ventilerende ruimte( buiten mag ook maar niet in de zon)minimaal 5 uur.

Snij de komkommer en de lenteuitjes in reepjes.

Bereidingswijze

Leg de eend met de borst naar boven op een rooster boven een afdruiprek zonder water. Bak de eend 55 min. op 150 graden en daarna 20 min. op 190 graden.

Snij de eend met het knapperige vel in reepjes en doe op een schaal.

Lente pannenkoekjes:
Zeef de bloem en kneed 140 gr met kokend water en de rest van de bloem met koud water en een snufje zout. Voeg de meel weer samen en kneed tot een egaal deeg. Laat het 30 min. rusten en kneed daarna nog enkele minuten. Verdeel het in 24 porties die u elk in een balletje rolt en daarna plat drukt. Doop een kant in de sesamolie en plaats een ander koekje er tegenaan. rol er nu dunne pannenkoekjes van. Bak ze in een verhitte pan met een beetje sesamolie en haal ze uiteen. Warm houden op een schaal.

Serveertip

Doe een beetje hoisinsaus op een pannenkoekje hierop de lenteui en komkommer met de reepjes eend. Pannenkoekje oprollen en met stokjes eten.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jooke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top