Luikse Wafels

  • Belgisch, Banket
  • 20-30 min.

Als je in het bezit bent van een wafelijzer
kun je de wafels zelf bakken. Heb je zo'n ding niet, dan koop je ze natuurlijk kant en klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 gram boter - 3 eieren - 250 gram bloem -
50 gram witte basterdsuiker - zout - 11/2 dl melk - 1 bakje aardbeien - poedersuiker - slagroom (uit de spuitbus)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boter smelten. Eieren splitsen. Roer in kom bloem met suiker, snuf zout, 2 dooiers melk en gesmolten boter tot een stevig beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Vet het wafelijzer in en schep er het beslag in. Bak de wafels in 4 minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen.

Serveertip

Serveer ze met gehalveerde aardbeien, poedersuiker en slagroom.
Met warme kersen en een bolletje ijs is ook niet te versmaden!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pironne avatar

Doorsturen

Home Recepten