1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Zuid Afrikaanse Melktaart

Zuid Afrikaanse Melktaart

Door: pironne

  • Afrikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-08-1999

Ingrediënten 8 personen


4 plakjes diepvriesbladerdeeg - 6 dl melk - 1 kaneelstokje - 2 eieren - 3 el suiker - 21/2 el maizena - 1-2 theelepels kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Oven ( voorverwarmd op 160 graden)
lage taartvorm 22 ch doorsnede


Deze authentieke taart is populair in koffiehuizen en restaurants

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.Breng een halve liter melk met het kaneelstokje aan de kook en laat de melk op een zacht vuur circa 10 min. trekken. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker. Roer de maizena
met de rest van de melk tot een lad papje en voeg dit al roerende aan de hete melk toe. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot een stevige pap ontstaat. Laat de pap iets afkoelen. Vet de taartvorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Roer de eierdooiers door de pap. KLop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de pap. Strijk de pap in de vorm uit en strooi er kaneelpoeder over. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart in de vom afkoelen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pironne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top