Gebakken Kabeljauw In Geroosterde Rode Pepersaus
- Amerikaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Een lekker gebakken kabeljauwrecept in een romige saus van geroosterde rode pepers.
Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwfilets (elk circa 140 g )1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak
Geroosterde Rode Pepersaus :
3 rode paprika's gehalveerd en proper gemaakt
6 cl olijfolie
8 cl amandelmelk
wat peterselie
1 1/2 eetlepel citroensap
1 teen knoflook fijngehakt
3/4 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
Benodigdheden
blender
Bereidingswijze
-Leg de paprika's met de velzijde naar boven in een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
-Als u in een conventionele oven bakt, verwarm de oven dan voor op de grill en plaats een rooster in het midden van de oven. Bak paprika's 26-28 minuten, tot de bovenkant verkoold is.
-Zodra de paprika's zijn afgekoeld, trek je de verkoolde schil van de paprika's.
-Voeg de paprika's en de rest van de sausingrediënten toe aan een blender. Verwerk tot een romige, gladde saus is gevormd.
-Giet de saus in een ovenschaal.
-Besprenkel de kabeljauwfilets met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg kabeljauwfilets toe aan de ovenschaal gevuld met rode pepersaus.
-Als u in een conventionele oven bakt, verwarm de oven dan voor op grill en bak 25 minuten op het middelste rooster.
Bron
pinterest - chef = Michelle Miller
Serveertip
lekker met brood - pasta - aardappelpuree - rijst