Zwarte kabeljauwfilets
- Japans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Miso Black Cod - heerlijke, vochtige en malse zwarte kabeljauw gemarineerd met Japanse miso. Dit recept voor miso-kabeljauw is beroemd gemaakt door Nobu Matsuhisa. Wel minstens 24 u marineren alvorens je aan de slag kan !
Bereidingswijze
-Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een plastic bakje (met deksel) en zet apart.
- Dep de visfilets droog met keukenpapier en doe ze in de plastic bak met de marinade. Dek het deksel af en laat het een nacht of 24 uur in de koelkast trekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- zet tegelijkertijd een grill aan.
- Veeg (met de vingers) lichtjes overtollige miso-marinate die aan de visfilets kleeft weg, maar spoel het niet af.
- Leg de vis op de grill en gril aan beide kanten licht tot het oppervlak bruin kleurt.
- Doe de visfilets in de oven en bak ze 10-15 minuten.
- Voeg een paar extra druppels marinate toe aan het bord en serveer warm.
Bron
pinterest - chef = Nobu Matsuhisa