Kabeljauwhaasjes op zijn Provençaals
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een makkelijk eenpansvisgerecht dat in minder dan 30 minuten op tafel staat. Dit klassieke Provençaalse kabeljauwrecept pronkt met vlezige kabeljauwlendenen, gestoofd in een pittige tomatensaus genesteld met zoute kappertjes en zwarte olijven. Dit is een snel, eenvoudig en gezond eenpansgerecht dat ongelooflijk smaakvol is .
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels (30 ml) extra vergine olijfolie2 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
1 ui, geschild en in halve ringen gesneden
2 grote tomaten (of 3 middelgrote), gerijpt en in kleine blokjes gesneden
6-7 takjes platte peterselie, gesteeld en fijngehakt
4 takjes verse tijm, gesteeld (+ extra voor garnering)
½ tl rode pepervlokken
½ tl versgemalen zwarte peper
½ tl zout
15-20 zwarte olijven (bij voorkeur ontpit)
10-15 kappertjes (of 2 eetlepels kappertjes)
4 kabeljauwhaasjes
½ citroen, geperst
1 theelepel zout
1 tl gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 2-3 minuten tot de ui licht zacht en glazig is.
- Voeg de tomaten, peterselie, tijm, rode pepervlokken, peper en zout toe en kook 10-12 minuten (deksel erop), af en toe roeren tot de tomaat zacht is.
- Roer de olijven en kappertjes erdoor.
- Besprenkel de kabeljauwhaasjes op een schoon werkvlak met citroensap en bestrooi ze met zout en peper aan beide kanten. Nestelen in de kabeljauwlende in de pan, bovenop de saus. Garneer kabeljauwhaasjes met kleine takjes tijm (optioneel).
-Sluit het deksel en kook ongeveer 5 minuten, tot de kabeljauw net gaar is.
- Breng de kabeljauw op smaak met zout, peper en/of rode pepervlokken (optioneel).
Serveer onmiddellijk met stokbrood of aardappelen of rijst
Bron
pinterest - chef = Audrey