Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Snel en lekker stoofpotje met kippendij, ui, knoflook, gember, tomaat en snijselderij. Alles in een hapjespan en laat maar lekker stoven.
Ingrediënten 2 personen
400 gram Kippendijen grof gesneden25 gram roomboter
scheutje olijfolie
1 el ketjap manis
½ el sojasaus
1 el sweet chilisaus
1 rode peper fijngesneden ( zonder zaad en lijst )
1 middelgrote ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm verse gember geschild en fijngesneden
1 tros tomaat in blokjes gesneden
handje verse selderijblad fijngehakt
1 maggiblokje
¼ theelepel trassi
2 tl tomatenpuree
½ tl sambal badjak
35 ml water
½ tl kerrie masala
snuf gemalen zwarte peper en zout
alle kruiden zijn naar smaak toe te voegen.
Benodigdheden
Snijplank, mes, hapjespan
Bereidingswijze
Bestrooi de blokjes kip met kerrie en wat peper en zout. Verwarm de boter met de olie en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Fruit de ui, knoflook, gember , tomaat en rode peper in het overgebleven vet. Voeg de tomatenpuree, sambal, trassie , ketjap en de sojasaus toe , samen met de Chilisaus en de gehakte selderij. Meng alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Voeg het water toe en verkruimel het maggiblokje erboven .
Laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Proef en voeg zo nodig nog iets van een of andere smaakmaker toe. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer het gerecht met de rijst en sperzieboontjes of haricots verts.
Bron
Naar eigen smaak aangepast gerecht van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's
Serveertip
Lekker met rijst en sperziebonen of haricot verts