Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

  • Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

  • Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

  • Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

    Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

Snel en lekker stoofpotje met kippendij, ui, knoflook, gember,  tomaat en snijselderij. Alles in een hapjespan en laat maar lekker stoven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram Kippendijen grof gesneden
25  gram roomboter
scheutje olijfolie
1   el  ketjap manis
½  el sojasaus
1  el  sweet chilisaus
1  rode peper fijngesneden ( zonder zaad en lijst )
1 middelgrote ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm   verse gember geschild en fijngesneden
1  tros tomaat in blokjes gesneden
handje verse selderijblad fijngehakt
1  maggiblokje
¼ theelepel trassi
2 tl   tomatenpuree
½ tl sambal badjak
35 ml  water
½ tl kerrie masala
snuf gemalen zwarte peper en zout
alle kruiden zijn naar smaak toe te voegen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Snijplank, mes, hapjespan

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes kip met kerrie en wat peper en zout. Verwarm de boter met de olie en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Fruit de ui, knoflook, gember , tomaat en rode peper in het overgebleven vet. Voeg de tomatenpuree, sambal, trassie , ketjap en de sojasaus toe , samen met de Chilisaus en de gehakte selderij. Meng alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Voeg het water toe en verkruimel het maggiblokje erboven .
Laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Proef en voeg zo nodig nog iets van een of andere smaakmaker toe. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer het gerecht met de rijst en sperzieboontjes of haricots verts.

Bron

Naar eigen smaak aangepast gerecht van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's

Serveertip

Lekker met rijst en sperziebonen of haricot verts

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten