Saffraanrisotto met cava

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Saffraanrisotto met cava

    Saffraanrisotto met cava

    Saffraanrisotto met cava

Feestelijke risotto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g risottorijst
500 g groene asperges
750 ml groentebouillon
cava
2 saffraandraadjes
1 sjalot
100 g geraspte parmezaan
peterselie
boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij de stengels in stukjes van zo'n 4 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water en spoel meteen onder koud water.
-stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.
-Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten