Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

  • Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

    Risotto met oesterzwammen en zalm

Weer eens oesterzwammen gehaald bij de kwekerij bij ons in het dorp.
Ik gebruik wel vaker paddenstoelen in een risotto maar had volgens mij nog niet eerder oesterzwammen gebruikt, nu dus ook maar eens uitgeprobeerd. En met een fantastisch resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gram risotto rijst
- 400 gram oesterzwammen (meer mag altijd)
- 200 gram (warm) gerookte zalm, in stukjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 prei
- 150 ml droge witte wijn
- 750 ml groentebouillon
- klont boter
- +/- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- versgemalen zwarte peper
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Scheur de oesterzwammen in reepjes, verwarm wat olie in een pan en bak hierin de oesterzwammen 10 minuutjes en zet ze opzij.
- Verwarm een scheutje olie in een andere pan en fruit hierin eerst enkele minuten de sjalot en voeg dan de prei toe en fruit die ook weer enkele minuten mee.
- Voeg de rijst toe en schep alles door elkaar zodat de rijst een glanzend laagje krijgt.
- Giet eerst de wijn en daarna lepel voor lepel de bouillon erbij. Roer tussendoor alles goed door zodat de rijst het vocht op kan nemen.
- Voeg daarna de gebakken oesterzwammen toe en maak het geheel op smaak met peper.
- Doe een klont(je) boter en de geraspte Parmezaanse kaas erbij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de stukjes zalm en de lente ui toe. Hou van allebei een beetje achter voor de garnering.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten