Portugese Biefstuk, Ei & Chips
- Portugees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en super lekker
Bereidingswijze
- sla de steaks een voor een plat tussen twee vellen bakpapier tot ze ongeveer 1 cm dik zijn, een deegroller werkt ook goed.
-Voeg nu in een schaal die groot genoeg is om te marineren de wijn, knoflook, olijfolie en zwarte peper toe - voeg nu de platte steaks toe. Marinade ongeveer 20 minuten, minimaal 10 minuten.
-Verhit in een pan met dikke bodem de helft van de boter en de olijfolie. Als het heet is, haal je de steaks uit de marinade en zorg je ervoor dat je alle stukjes knoflook en zoveel mogelijk vloeistof verwijdert. De steaks moeten bruin worden, dus zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt. Laat de steaks ongeveer 2 minuten bakken voordat je ze omdraait.
-Verwijder in dit stadium de knoflook uit de wijn en voeg deze toe aan de pan, zodra de knoflook begint te bakken, verwijder de steaks 2 minuten en leg ze op een warme plek opzij.
-Voeg nu de marinade toe aan de pan en laat deze inkoken, zorg ervoor dat alle lekkere stukjes loskomen.
-Voeg nu de room, melk en peterselie toe aan de pan en laat het inkoken, voeg net voordat je de steaks terug in de pan doet de laatste helft van de koude boter toe en roer dit erdoor. Voeg de steaks toe en haal van het vuur.
- Serveer met een gebakken ei en wat zelfgemaakte aardappelchips of frietjes om alle lekkere knoflooksaus op te nemen.
Bron
tsjc - pinterest -