Visstoof met peterseliewortel, tomaat en rode wijn.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Vaak wil je wel lekker eten maar zonder erg veel moeite te moeten doen. Met deze visschotel waarin peterseliewortel, tomaat , rode wijn, kabeljauw en reuze garnalen in verstopt zitten , is dat mogelijk. En de rest van de wijn? Die schenk je lekker in voor je partner ( gasten) en voor jezelf.
Ingrediënten 2 personen
1 middelgrote ui gesnipperd2 teen knoflook gesnipperd
400 gram peterseliewortel geschild in blokjes van 1 ½ cm
2 el milde olijfolie
½ el venkelzaad ( heb ik achterwege gelaten)
chilivlokken naar smaak( ½ tl)
1 el Mutti le verdurine uit een tube
125 ml rode wijn
150 ml heet water
½ bouillonblokje vis
200 gram gepelde tomaten uit blik ( ik heb hele blik genomen en minder water)
200 gram kabeljauwfilet diepvries ( ik had haas)
10 grote ongepelde rauwe garnalen
1 el gesnipperde bladpeterselie
Benodigdheden
Pan, die in de oven kan , snijplank en mes
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook en peterseliewortel en Mutti le verdurine , chilipeper en het venkelzaad toe en bak al roerend 5 minuten. Blus met de rode wijn laat de alcohol in 1 minuut verdampen.
Voeg water en de tomaten toe en verkruimel er het halve bouillonblokje overheen. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit , proef en kruid met peper en zout naar smaak , leg het deksel op de pan en zet de pan voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Voeg na 15 minuten de kabeljauw en de garnalen toe en zet nog circa 5 ( afhankelijk van de dikte van de vis) minuten zonder deksel in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de gesnipperde peterselie.
Serveer met rijst , pasta of aardappeltjes.
Bron
Albert Heijn eigen tekst en foto's en kleine aanpassing
Serveertip
Variatie tip. Neem pastinaak in plaats van peterseliewortel.