van AH

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

heerlijk recept van AH!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g middelgrote uien (zijn er ongeveer 2)
40 g ongezouten roomboter
2 el tomatenpuree
2 tenen knoflook
600 g runderlappen
1 tl karwijzaad
2 tl milde paprikapoeder
¼ tl chilipoeder ( of chili vlokken)
500 ml heet water
3 paprika's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ik gebruik een oliestelletje

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in ringen.
Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg het water toe en breng aan de kook.

Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika's elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.

Bron

Albert Heijn

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Chefmol avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten