Slow-Cooker Zoete Aardappel Chocolade Mole Soep
- Amerikaans, Soep
- 60-120 min.
Dit recept uit de slow cooker is perfect voor die dagen dat je zin hebt in iets anders. Het is pittig, smaakvol en een heerlijk excuus om een reep chocolade te openen ! Dit recept komt uit de Mexicaanse/Amerikaanse keuken .
Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels olijfolie1 grote zoete ui, fijngehakt
2 eetlepels chilipoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel gemalen komijn
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel peper
3 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels tequila, optioneel
1liter groentebouillon
500 cl kippenbouillon
4 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
125 g bitterzoete chocolade, fijngehakt
Optioneel: in blokjes gesneden avocado, Cotija-kaas, gehakte rode ui, maïs en korianderblaadjes
Benodigdheden
Slow cooker
blender
Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg ui en smaakmakers toe; bak en roer tot de ui zacht is, 5-7 minuten.
-Voeg knoflook toe; bak 1 minuut langer.
-Voeg desgewenst tequila toe, onder voortdurend roeren.
-Overstappen op een slowcooker.
-Voeg bouillon en zoete aardappelen toe en kook, afgedekt, op laag tot de aardappelen gaar zijn, 6-8 uur.
-Roer de chocolade erdoor tot het gesmolten is.
-Koel de soep iets af.
- Verwerk in een blender tot een gladde massa.
-Serveer met toppings naar wens.