Ceylon Kip Curry Noedelsoep
- Aziatisch, Soep
- 30-60 min.
Makkelijke en super lekkere soep uit Ceylon , dat nu Sri Lanka noemt .
Ingrediënten 6 personen
180 g ongekookte brede rijstnoedels2 eetlepels ghee of olijfolie, verdeeld
500 g kippenfilet , in dunne plakjes gesneden en in stukken van 1,3 cm
1 middelgrote ui, gehakt
150 g gesneden verse wortelen
3 laurierblaadjes
2 eetlepels gehakte verse gemberwortel
1 stengel citroengras
1 hele steranijs
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels gemalen kurkuma
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
2 ansjovisfilets, fijngehakt, optioneel
2 eetlepels witte wijnazijn
1 liter kippenbouillon
1 blik kokosmelk
2 eetlepels rietsuiker of donkerbruine suiker
120 g gehakte verse boerenkool
75 g kerstomaatjes, gehalveerd
Bereidingswijze
-Kook noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
-Verhit ondertussen in een stevige soeppan 1 eetlepel ghee op middelhoog vuur.
-Kip toevoegen; bak en roer tot het niet meer roze is, 4-5 minuten. Haal uit de pan.
-bak en roer ui en wortels in de resterende 1 eetlepel ghee tot ze zacht zijn, 12-15 minuten.
-Voeg laurierblaadjes, gember, citroengras, steranijs, kerriepoeder, kurkuma, knoflook, zout, cayennepeper en eventueel fijngehakte ansjovisfilets toe; kook 1 minuut langer.
-Voeg azijn toe aan de pan; kook 30 seconden, roer om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken.
-Voeg bouillon, kokosmelk en rietsuiker toe. Aan de kook brengen; verminder hitte.
-Voeg boerenkool en tomaten toe; laat sudderen tot ze zacht zijn, 6-8 minuten.
-Verwijder laurierblaadjes, citroengras en steranijs en gooi ze weg.
-Giet noedels af; roer door de soep.
-Kip toevoegen