Posole
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een lekker Mexicaans recept met Hominy (soort mais), Je kunt dit ook maken met rundvlees of met kippendijen zonder vel .
Ingrediënten 8 personen
2-3 eetlepels olijfolie750 g varkenslende, in grote blokjes gesneden
65 g bloem voor alle doeleinden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, grof gesneden
2 liter kippenbouillon
3 laurierblaadjes
1 eetlepel oregano
3 theelepels gedroogde rode pepervlokken (voor vurig heet), of minder, naar smaak
Zout en peper naar smaak
2 blikjes hominy van 800 g gespoeld en uitgelekt ( zie foto)
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote soeppan.
-Haal het varkensvlees licht door de bloem.
-Voeg de knoflook en ui toe aan de pan en bak 1-2 minuten tot ze bruin zijn.
- Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren tot het bruin is, 4-5 minuten. Voeg twee keer zoveel water of bouillon toe als je vlees in de pan hebt.
-Sudderen, onafgedekt, gedurende 45 minuten. Voeg laurierblaadjes, oregano, rode pepervlokken en zout en peper naar smaak toe. Roer de hominy erdoor en kook nog 45 minuten tot 1 uur; de hominy moet "al dente" zijn.
Bron
pinterest - chef = Beverly Shafer
Serveertip
Hominy = een maïssoort die is behandeld met een alkalische oplossing, zoals loog of kalk, om de romp en de kiem te verwijderen, wat resulteert in een zachtere en grotere korrel.
Dit proces dat nixtamalisatie wordt genoemd, verandert niet alleen de textuur en het uiterlijk van de maïs, maar ook verhoogt de voedingswaarde door de voedingsstoffen beter beschikbaar te maken voor het lichaam.