Chili schotel van president Obama
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De smaak van deze chili is geweldig
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, gehakt
Verschillende teentjes knoflook, gehakt
600 g gemalen kalkoen of kip
1/4 tl gemalen komijn
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gemalen kurkuma
1/4 tl Italiaanse kruiden (of gedroogde basilicum)
1 eetlepel chilipoeder
3 eetlepels rode wijnazijn
650 g tomaten in blik
650 g rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
1/4 theelepel zout
1-3 tl hete saus (Tabasco, of je favoriet)
500g gekookte witte of bruine rijst, om te serveren
Voor garnering: geraspte Cheddar kaas, zure room, uien of lente-uitjes, stukjes avocado, naar jouw smaak.
Bereidingswijze
-Fruit in een zware pan van 5 liter de uien, groene peper en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn (2 minuten).
- Voeg gehakt toe en bruin, onder regelmatig roeren om te voorkomen dat het vlees blijft plakken. Roer de komijn, oregano, kurkuma, basilicum of Italiaanse kruiden en chilipoeder erdoor. Bak gedurende 2 minuten om het aroma in de kruiden naar voren te brengen.
-Voeg de azijn en tomaten toe. Zet het vuur lager om te laten sudderen en kook, onafgedekt, gedurende 15 minuten, af en toe roerend.
- Voeg dan de kidneybonen toe en kook 5 minuten. Breng op smaak met zout en hete saus.
Serveer over witte of bruine rijst. Garneer met (optioneel) geraspte cheddarkaas, uien en zure room.