Haggis, weeps and fatties stack

  • Schots, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Haggis, weeps and fatties stack

    Haggis, weeps and fatties stack

    Haggis, weeps and fatties stack

  • Haggis, weeps and fatties stack

    Haggis, weeps and fatties stack

    Haggis, weeps and fatties stack

Haggis is waarschijnlijk het ultieme voedsel van Schotland en niet verwonderlijk cruciaal voor een stapel haggis, neeps en tatties!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg Aardappelen
1 kg koolraap
100 g gezouten boter
100ml volle Melk
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 Stalen ring of 1 Kleine ronde kom / schaal van minstens 8 cm diep. Als een kleine individuele taartvorm. (Als u geen stalen ring gebruikt.)
Vershoudfolie (Als je geen stalen ring gebruikt.)
Stamper
Twee pannen

Bereidingswijze

Haggis :
- Volg de instructies op van de Haggis die je voor je maaltijd hebt gekozen (Macsweens Haggis).
Neeps en Tatties :
- Vul beide pannen voor de helft met water en voeg aan beide een snufje zout toe
-Schil de aardappelen en de koolraap
-Snijd de aardappelen grof in vieren en de koolraap in kleine blokjes
-Zodra het water kookt, doe je de aardappelen in de ene pan en de koolraap in de andere.
-Kook gedurende 20-30 minuten of totdat je er gemakkelijk een mes in kunt schuiven.
-Giet de aardappelen af, breng op smaak en laat eventuele stoom ontsnappen.
-Giet de koolraap af en laat ook stomen.
-Voeg 50 g boter en 50 g melk toe aan de aardappelen.
-Pureer de aardappelen tot ze romig zijn en alle klontjes zijn verwijderd.
-Proef of het op smaak is, roer er indien nodig meer door.
-Voeg 50g boter toe aan de koolraap en pureer het geheel, laat wat ruwe textuur achter om de romige textuur van de aardappelen in evenwicht te brengen.
Serveer beide warm met de haggis en giet er een roomwhiskysaus over ( optioneel) zie recept smulweb).

Bron

Scottish Scran

Serveertip

Hoe je je Haggis, Neeps en Tatties Stack bouwt :

1. Met een stalen ring :
-Leg je ring op het bord waarop je wilt serveren. Voeg een laag haggis toe en vul ongeveer een derde van de ring of 2,5 cm . Duw de haggis naar beneden met de achterkant van een lepel om ervoor te zorgen dat hij stevig is.
Herhaal dit met de koolraap en de puree. Schuif voorzichtig van de ring af, gebruik de achterkant van je lepel om de ring gemakkelijker omhoog te laten gaan zonder de vorm van de stapel te verliezen.

Zonder ring :
-Met een ring gaat dat veel makkelijker en krijg je de gewenste 'stack' look. We hebben dit echter geprobeerd met onze kleine taartschotels en we hebben de gelaagde look bereikt, zo niet een rechte op en neer stapel.
- Neem een kleine kom en bekleed met vershoudfolie, waarvan er wat over de randen hangt.
De onderste laag in de kom wordt de bovenste laag van je stapel, dus leg een laag aardappelpuree op de bodem en strijk glad met een lepel. Volg met een laag koolraap en tot slot de laag haggis.
-Strijk beide glad met een lepel zodat de lagen compact zijn.
-Plaats een bord erop, met de voorkant naar beneden, en draai dan de kom en het bord om zodat de kom ondersteboven in het midden van het bord staat.
-Draai de kom een beetje om de folie los te maken, houd de huishoudfolie naar beneden en til de kom voorzichtig op, trek de folie eraf en je hebt je stapel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten