Gebakken Mayo-Kaas Mosselen
- Japans, Voorgerecht
- 10-20 min.
Deze gebakken mosselen proeven kaasachtig, romig, een beetje zoet , heerlijke starter !
Ingrediënten 6 personen
circa 16 grote mosselen100 g Kewpie-mayonaise
150 g geraspte kaas
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel limoensap
Een handvol peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Controleer de mosselen en gooi gebroken exemplaren weg. Verhit een sauteerpan of sauspan en voeg zodra deze heet is de mosselen samen met 2 eetlepels water toe, dek onmiddellijk af en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de mosselen opengaan. Gooi alles weg dat niet opengaat, doe het in een vergiet om af te koelen.
-Terwijl de mosselen koken, meng je de mayonaise, kaas, barbecuesaus en limoensap in een kleine kom.
-Nadat de mosselen zijn gekookt en voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (slechts een paar minuten), verwijdert u de bovenste schaal en verwijdert u eventuele baarden .
- Leg de mosselen (vlees naar boven) in een enkele laag op een braadpan of bakplaat. Schep op elke mossel een volle theelepel van het mayo-kaasmengsel.
- Bak 5-7 minuten op 200°C tot ze goudbruin en bruisend zijn. Haal uit de oven en leg de mosselen voorzichtig op een serveerschaal en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.