Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

  • Japans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

    Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

    Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

Deze  gebakken mosselen proeven kaasachtig, romig, een beetje zoet , heerlijke starter ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
circa 16 grote mosselen
100 g Kewpie-mayonaise
150 g geraspte kaas
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel limoensap
Een handvol peterselie, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Controleer de mosselen en gooi gebroken exemplaren weg. Verhit een sauteerpan of sauspan en voeg zodra deze heet is de mosselen samen met 2 eetlepels water toe, dek onmiddellijk af en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de mosselen opengaan. Gooi alles weg dat niet opengaat, doe het in een vergiet om af te koelen.
-Terwijl de mosselen koken, meng je de mayonaise, kaas, barbecuesaus en limoensap in een kleine kom.
-Nadat de mosselen zijn gekookt en voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (slechts een paar minuten), verwijdert u de bovenste schaal en verwijdert u eventuele baarden .
- Leg de mosselen (vlees naar boven) in een enkele laag op een braadpan of bakplaat. Schep op elke mossel een volle theelepel van het mayo-kaasmengsel.
- Bak 5-7 minuten op 200°C tot ze goudbruin en bruisend zijn. Haal uit de oven en leg de mosselen voorzichtig op een serveerschaal en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten