Portugese groentesoep
- Portugees, Soep
- 30-60 min.
Een heerlijke soep die vaak voor de maaltijd wordt geserveerd in restaurants in heel Portugal.
Ingrediënten 6 personen
6 cl olijfolie1 kleine ui, dun gesneden
1 teentje knoflook, dun gesneden
2 grote preien, gewassen, bijgesneden en grof gesneden
4 middelgrote witte aardappelen, grof gehakt
3 grote wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 middelgrote raap, geschild en grof gehakt
200 g pompoen , grof gehakt
1 laurierblad
2 liter kippenbouillon
150 g babyspinazie, gewassen
1 blik (540 ml ) witte bonen, afgespoeld
2 tl grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
Extra olijfolie om over elke kom soep te sprenkelen bij het serveren - optioneel
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een Dutch Oven grote zware soeppan.
-Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht beginnen te worden.
-Voeg de prei toe en blijf sauteren en roer tot de prei tot de helft is ingekookt.
-Voeg de aardappelen toe, 2/3 van de wortelen, raap, pompoen, laurier, de helft van de bonen, zout en peper.
-Zet het vuur hoog.
-Zodra de soep begint te koken, zet je het vuur laag tot medium laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
-Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
-Voeg de rest van de wortels en resterende bonen toe, dek af en laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie toe, dek af en zet het vuur uit. De spinazie slinkt in de soep.
-Laat de pot ongeveer 10 minuten afgedekt staan.
-Dek af, roer en serveer.
-Voeg een scheutje olijfolie toe om het gerecht een beetje te verheffen. Genieten!
Bron
pinterest - chef = Nelson