Molho Cru (Gegrilde kabeljauw met Portugese knoflooksaus)

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Molho Cru (Gegrilde kabeljauw met Portugese knoflooksaus)

    Molho Cru (Gegrilde kabeljauw met Portugese knoflooksaus)

    Molho Cru (Gegrilde kabeljauw met Portugese knoflooksaus)

Deze gegrilde kabeljauwhaasjes met knoflooksaus smaken zalig ! Serveer met een lekkere groene salade en/of gekookte aardappelen.  Je kan ze op de BBQ bereiden , maar in een grill pan is ook mogelijk .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg verse kabeljauwhaasjes
2 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper
2 el plantaardige olie + extra om de grill in te vetten
2 el olijfolie
Knoflooksaus :
5 teentjes knoflook fijngehakt
1 klein bosje plat blad of Italiaanse peterselie ongeveer ½ kopje na gehakt, fijngehakt
¼ tl kaneel
¼ tl gemalen komijn
½ tl fijn zout
3 el tomatenpuree
¼ kopje witte wijnazijn
2 eetlepels zoete pimentpasta
6 cl water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm je BBQ voor tot tussen de 220°C en 230°C
-Meng alle sausingrediënten in een brede, middelgrote kom en zet apart. Je kan alles fijn stampen in een vijzel, maar dat is optioneel.
-Snijd de kabeljauwhaasjes in porties ( 6 stuks )
-Strooi zout en peper gelijkmatig over alle kanten van de vis.
-Sprenkel de 2 eetlepels plantaardige olie gelijkmatig over de vis en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
-Voordat u de vis op de grill legt, schraapt u de hete roosters met een borstel naar beneden en smeert u ze goed in met plantaardige olie (gebruik gekreukeld keukenpapier of een oude, schone handdoek).
-Leg de stukken vis op de grill en sluit het deksel. Laat 3 tot 4 minuten bakken.
-Open het deksel, borstel een beetje meer plantaardige olie over de bovenkant van de vis en draai ze voorzichtig om. Sluit het deksel en laat nog 3 tot 4 minuten koken. Open het deksel en til de stukken vis voorzichtig op en leg ze op een serveerschaal.
-Sprenkel een beetje olijfolie over elk stuk vis.
-Op dit punt kun je ervoor kiezen om de saus over de vis te scheppen of erbij te serveren.
In Portugal wordt vis vaak geserveerd met gekookte aardappelen en salade.

Bron

pinterest -

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten