Ovenschotel met kip, paprika, spinazie en champignons KHA
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Hop, alles uit de pan en in die ovenschaal. Toen ik dit gerecht las ben ik er automatisch vanuit gegaan, dat er een laagje puree over de schotel kwam. Bij secuur lezen, kwam ik er achter, dat dit een koolhydraat arme ovenschotel was. Dus geen geraspte kaas meegebracht en zeker geen 30 +. Een duik in de vriezer leverde een aantal verschillende resten geraspte kaas op, die ik maar gebruikt heb. Er zitten slechts 16 gram aan koolhydraten in dit gerecht en de schotel was heerlijk. En aangezien er meer kip in terecht kwam, dan we normaal eten met de royale portie aan groente , hebben we geen patatje gemist. Het was heerlijk .
Ingrediënten 2 personen
300 g kipfilet in hapklare stukjes en met paprikapoeder , peper en zout bestrooid.2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout naar smaak
peper naar smaak
150 g champignons schoongeveegd en gehalveerd
1 rode paprika in stukjes
2 teen knoflook geperst
400 g spinazie
100 g crème fraîche
120 g kaas geraspt 30+
Benodigdheden
snijplank, mes, ovenschaal en hapjespan
Bereidingswijze
Verwarm de olie in hapjespan en fruit de geperste knoflook op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en voeg vervolgens de kip, champignons en de paprika toe en bak al roerend gaar en bruin. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Laat het overtollige vocht weglopen in een zeef en vang het vocht eventueel op. ( is heerlijk in soep)
Zet de pan weer op de warmtebron en roer er de crème fraîche door. Stort alles in een ovenschaal en bedek met de kaas.
Zet voor 20 minuten in een hete lucht oven van 200 graden.
Bron
Makkelijk afvallen.nl eigen tekst en foto's