Kip cajun pasta

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip cajun pasta

    Kip cajun pasta

    Kip cajun pasta

Makkelijk, lekker en snel gemaakt ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kip (filet, in blokjes)
20 gram parmezaanse kaas (geraspt)
3 lookteentjes (fijngesneden)
1 blokje kippenbouillon
400 gram passata
150 milliliter room
1⁄2 citroen (het sap)
500 gram penne
handvol basilicumblaadjes
2 eetlepels cajunkruiden
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de kippenblokjes bruin en gaar. Kruid ze met de kippenkruiden, peper en zout. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de lookteentjes bij de kip en laat 2 minuten bakken. Strooi er vervolgens de cajunkruiden over en meng het geheel goed door.

Meng er de passata onder, spoel het blikje met een beetje water en voeg dit ook toe aan de saus. Verkruimel het kippenbouillionblokje bij de saus. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.

Doe de room als laatste bij de saus. Laat even opwarmen. Meng er de gekookte pasta, het citroensap en de Parmezaanse kaas bij. Serveer de pasta met de basilicumblaadjes en extra Parmezaanse kaas.

Bron

spar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten