Boerenkool wrap burrito's
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekkere stevige burrito
Ingrediënten 4 personen
1 eetl. extra vergine olijfolie500 g rundergehakt
1 theelepel. Chili poeder
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. gemalen komijn
zout
Vers gemalen zwarte peper
2 00g Monterey Jack-kaas
4 grote boerenkoolbladeren
150 g in vieren gesneden trostomaten
1 Blik zwarte bonen, uitgelekt, afgespoeld en opgewarmd
150 g bevroren mais, opgewarmd
1 avocado, in plakjes
45 g korianderblaadjes
1 limoen, in vieren
Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rundergehakt toe en kook, breek het vlees met een houten lepel, tot het niet meer roze is, ongeveer 6 minuten. Giet het vet af en zet terug op het vuur.
-Voeg chilipoeder, knoflookpoeder en komijn toe aan het rundvlees en roer om te mengen. Kruid met peper en zout. Voeg kaas toe in een gelijkmatige laag over vlees en dek af tot de kaas melig is, nog 2 tot 3 minuten. Als de kaas smelt, haal je van het vuur.
-Leg een boerenkoolblad plat op een grote snijplank. Verwijder met een schilmesje de dikke onderste helft van de stengel. Voeg 1/4 van het vleesmengsel, tomaten, bonen, maïs, avocado en koriander toe en pers limoensap erover. Herhaal met de overige ingrediënten.
-Om te rollen, brengt u de onderkant van het blad naar de bovenkant van het blad, vouwt u de zijkanten naar binnen en rolt u - als een burrito!
-Halveer en serveer.
Bron
pinterest chef =