Huisgemaakte Limoncello met graan alcohol
- Italiaans, Alcoholische dranken
- > 120 min.
Volg deze eenvoudige stapsgewijze instructies en ontdek hoe eenvoudig het is om uw zelfgemaakte limoncello met graanalcohol te bereiden !
Ingrediënten 20 personen
5 biologische citroenen500 ml graan alcohol van 96AV%
300 g suiker
500 g water
Benodigdheden
een dunschiller - een glazen pot van 1,5 liter met een goed afsluitbaar deksel - een pot - een lepel - een zeef - een trechter
Bereidingswijze
Begin met het zorgvuldig wassen van de citroenen en droog ze af met een handdoek.
Schil de citroenen met een dunschiller. Het is belangrijk dat je het witte deel niet mee verwijderd je hebt alleen de gele nodig.
Doe de schillen in de glazen pot en bedek ze met alcohol. Sluit de pot af en zet deze op een frisse en donkere plaats.
Schud de pot elke dag om de ingrediënten te mengen , gedurende minimaal een week , meestal gedurende 10 dagen. Je zult elke dag zien dat de schillen hun kleur verliezen en vloeistof intenser geel wordt.
Bereid na de rustperiode de suikersiroop. Verwarm het water en laat de suiker erin smelten , terwijl u dit voorzichtig mengt. Laat de siroop afkoelen als deze klaar is.
Voeg de siroop toe aan de alcohol en de schillen en meng het.
Zeef de vloeistof met een trechter in de flessen waarin u de limoncello gaat bewaren.
Laat de limoncello een paar weken rusten en bewaar de flessen daarna in de koelkast.
Echt koud serveren.
Bron
eatalianwithroberto.com