Homemade Nociato (aka Nocino wine)
- Italiaans, Alcoholische dranken
- > 120 min.
Nociato is een bijna onbekend jem in de Italiaanse eettraditie. Leer u het beste kunt profiteren van uw nocino bereiding , om een likeurwijn te krijgen die uw maaltijden op een stijlvolle manier afmaakt !
Ingrediënten 20 personen
35 uitgeputte walnoten van de nocino-bereiding2 flessen Picorino wijn , andere droge witte wijn werken ook goed
Benodigdheden
zeef of een koffiefilter
Bereidingswijze
Na de bereiding van je nocino heb je al die uitgeputte walnoten die er helemaal zwart uitzien. Dat is geen verspilling , want nu kan je de Pecorinowijn erin gieten en de pot weer sluiten.
Na een paar weken filter je de wijn , die alle smaken (en een beetje extra alcohol) uit de walnoten heeft geadsorbeerd. Laat het minimaal een week rusten in de flessen.
Nu is je eerste zelfgemaakte Nociato klaar om je maaltijden met klasse af te sluiten ! Of om van te nippen tijdens het maken van de inhoud.
Bron
eatalianwithroberto.com