Homemade Nociato (aka Nocino wine)

  • Italiaans, Alcoholische dranken
  • > 120 min.
  • Homemade Nociato (aka Nocino wine)

    Homemade Nociato (aka Nocino wine)

    Homemade Nociato (aka Nocino wine)

Nociato is een bijna onbekend jem in de Italiaanse eettraditie. Leer u het beste kunt profiteren van uw nocino bereiding , om een likeurwijn te krijgen die uw maaltijden op een stijlvolle manier afmaakt !

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
35 uitgeputte walnoten van de nocino-bereiding
2 flessen Picorino wijn , andere droge witte wijn werken ook goed
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

zeef of een koffiefilter

Bereidingswijze

Na de bereiding van je nocino heb je al die uitgeputte walnoten die er helemaal zwart uitzien. Dat is geen verspilling , want nu kan je de Pecorinowijn erin gieten en de pot weer sluiten.
Na een paar weken filter je de wijn , die alle smaken (en een beetje extra alcohol) uit de walnoten heeft geadsorbeerd. Laat het minimaal een week rusten in de flessen.
Nu is je eerste zelfgemaakte Nociato klaar om je maaltijden met klasse af te sluiten ! Of om van te nippen tijdens het maken van de inhoud.

Bron

eatalianwithroberto.com

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten