Paksoi stamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ik had nog een halve paksoi en heb er toen dit van gefantaseerd.
Allemaal dingen die ik nog in huis had.
Ik heb alleen wat kerstomaatjes erbij gekocht omdat deze lekker zijn.
Je kunt zelf iets lekkers maken van wat je over hebt.
En dit is heel lekker.
Ingrediënten 1 persoon
Ingrediënten:2 Aardappelen
1/2 paksoi
geraspte kaas
2 plakken ham
nootmuskaat
beetje melk (warme)ongeveer twee eetlepels
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 schijfjes gember
Frito (=gepureerde tomaten in een pakje)
4 kers tomaatjes
boter
Benodigdheden
snijplank en mes,
en een hapjespan om in te koken.
Bereidingswijze
Werkwijze:
Kook de aardappelen met de in sliertjes gesneden gember en een beetje zout.
Snijd en was ondertussen de paksoi.
snijd de sjalot en de knoflook.
giet de aardappelen af en laat ze even droog stomen.
Doe ondertussen de uien in een hapjespan met wat boter aanfruiten.
En als deze aangefruit zijn doe er dan de knoflook en paksoi bij samen met wat nootmuskaat.
Blus af met Frito en kers tomaatjes (in 4 gesneden).
Doe de aardappelen erbij en prak dit alles met toevoeging van een beetje melk.
Als laatste gaat er de geraspte kaas onderdoor.
er hoeft geen zout en peper bij.