Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

    Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

    Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g venkelknollen
100 g peterseliewortel
100 g uien
80 gram boter
¾ liter visbouillon
1 el venkelzaad
⅛ liter room
6cl brandewijn (Pernod of Ricard)
200 g crème fraîche
zout en peper
Zalm, in reepjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pluk de groene venkel en zet opzij.
-Was de bollen, halveer ze, snij de steel eruit, snijd de venkel in kleine stukjes.
-Schil en snijd de peterseliewortel en uien fijn. Bak beide in een pan met de gesmolten boter tot ze glazig zijn.
-Voeg de visbouillon, de in blokjes gesneden venkel en de zaden toe.
-Roer na ongeveer 12 minuten kooktijd de room, Pernod en crème fraiche erdoor en laat nog 10 minuten sudderen.
-Verwijder een paar in blokjes gesneden venkel en zet opzij.
- Pureer de soep en passeer door een fijne zeef.
- Breng de soep aan de kook, breng op smaak met de venkelgroenten, zout en peper. Voeg venkelstukjes en zalmreepjes toe en verwarm in de soep.

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten