Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm
- Frans, Soep
- 20-30 min.
Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden
Ingrediënten 4 personen
700 g venkelknollen100 g peterseliewortel
100 g uien
80 gram boter
¾ liter visbouillon
1 el venkelzaad
⅛ liter room
6cl brandewijn (Pernod of Ricard)
200 g crème fraîche
zout en peper
Zalm, in reepjes
Bereidingswijze
-Pluk de groene venkel en zet opzij.
-Was de bollen, halveer ze, snij de steel eruit, snijd de venkel in kleine stukjes.
-Schil en snijd de peterseliewortel en uien fijn. Bak beide in een pan met de gesmolten boter tot ze glazig zijn.
-Voeg de visbouillon, de in blokjes gesneden venkel en de zaden toe.
-Roer na ongeveer 12 minuten kooktijd de room, Pernod en crème fraiche erdoor en laat nog 10 minuten sudderen.
-Verwijder een paar in blokjes gesneden venkel en zet opzij.
- Pureer de soep en passeer door een fijne zeef.
- Breng de soep aan de kook, breng op smaak met de venkelgroenten, zout en peper. Voeg venkelstukjes en zalmreepjes toe en verwarm in de soep.