Okroschka soep uit Oekraïne
- Russisch, Soep
- 20-30 min.
Koude zomersoep uit Oekraïne .
Ingrediënten 6 personen
1 ring vleesworst fijngesneden6 Aardappelen, gekookt en in blokjes gesneden
5 eieren, gekookt en in blokjes gesneden
1 bosje radijsjes, geraspt
1 komkommer, geraspt
½ bosje peterselie, fijngehakt
½ bosje dille, fijngehakt
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
2 kopjes zure room
1 kopje karnemelk
1 eetlepel mosterd
wat citroensap
1 ½ liter mineraalwater, bruisend, gekoeld
zout en peper
Bereidingswijze
-Kook de aardappelen en kook de eieren hard en laat goed afkoelen. Ik doe dit vaak de dag ervoor.
-Snijd of rasp de worst, de groenten en de kruiden zoals hierboven beschreven. Daarbij is het belangrijk om te onthouden of het in blokjes of geraspt is, wat naar mijn mening een groot verschil maakt.
-Doe alle ingrediënten in een grote kom of steelpan (zeker met deksel) en voeg de zure room, zure room en karnemelk, mosterd en citroensap toe en roer voorzichtig.
-Giet vervolgens het koude mineraalwater erbij tot de gewenste dikte is bereikt.
-Je hebt minimaal een fles van 1,5 l nodig, meestal 2 l.
- Breng op het einde op smaak met zout en peper.
- De soep is het lekkerst als hij een paar uur heeft geweekt en is sowieso het lekkerst op de tweede dag. In de koelkast is het zeker 3 dagen houdbaar en is de beste oplossing voor warme zomerdagen.
-Heel verfrissend, vooral omdat je zoveel vloeistof consumeert.
Ik ken het recept al sinds ik klein was van mijn moeder en sindsdien is het mijn absolute lievelingseten.
De naam van de soep wordt correct uitgesproken als "Akroschka".
Bron
Serveertip
Vegetariërs kunnen de vleesworst gewoon weglaten.