Cabanossi - kaassoep
- Duits, Soep
- 30-60 min.
Lekkere maaltijdsoep voor liefhebbers van een stevige keuken
Ingrediënten 4 personen
250 g cabanossi ( zie toelichting bij tips)1 grote ui
500 g aardappels
400 g wortelen
1 prei
30 gram margarine
1 el bloem
1 liter groentebouillon
25 cl room
200 g smeltkaas met kruiden
1 bosje peterselie, gehakt
zout en peper
Bereidingswijze
-Snijd de cabanossi in plakjes.
-Maak de groenten schoon en was ze.
-Hak de ui fijn.
-Snijd de aardappelen in kleine blokjes, de wortels in plakjes en de prei in ringen.
-Verhit nu de margarine in een pannetje en bak hierin de cabanossi plakjes.
-Voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze lichtjes aan. Bestuif met bloem.
- Giet vervolgens al roerend de bouillon erbij. Breng alles aan de kook.
- Voeg de room toe en roer erdoor.
- Voeg nu de aardappelen en wortelen toe en kook op middelhoog vuur ca. 12 minuten.
-Voeg de preiringen en de gesmolten kaas toe.
- Ga door met het koken van de soep tot de kaas volledig is gesmolten.
- Kruid met peper en zout en serveer bestrooid met de gehakte peterselie.
Bron
Pinterest - Chefkoch -
Serveertip
Cabanossi is een soort droge worst, vergelijkbaar met een milde salami. Het is gemaakt van varkensvlees en rundvlees, licht gekruid en vervolgens gerookt. Traditioneel komt het in de vorm van een lange, dunne worst van ongeveer 30 cm lang, en 2 cm in diameter. Er bestaan ook mini exemplaren ( te verkrijgen bij AH)