Daslookroomsoep met aardappelen
- Oostenrijks, Soep
- 20-30 min.
Makkelijke en lekkere soep uit de Oostenrijkse keuken : Bärlauchcremesuppe mit Kartoffelen" .
Ingrediënten 4 personen
400 gram aardappelen1 ui
800 ml groentebouillon
150 g wilde knoflook
3 el olijfolie
1 el boter
Zout
peper
1 scheutje slagroom
Bereidingswijze
-Aardappelen en ui schillen en in kleine blokjes snijden. Fruit de stukjes in een pan met olie en boter.
-Blus af met het water als de uien glazig zijn. Kook tot de aardappelen zacht zijn.
-Pureer verder met een staafmixer of blender en meng langzaam de daslookblaadjes erdoor. De soep mag niet samen met de daslook worden gekookt, anders wordt hij grijs.
-Kruid met peper en zout.
-Roer de slagroom erdoor.
Bron
pinterest - ichkoche-
Serveertip
Daslook wordt ook wel wilde knoflook genoemd en ziet eruit als bieslook met een blaadje. Hoewel de plant zeldzaam is, zien we de groene blaadjes steeds vaker verschijnen.