Varkenstongen in ansjovissaus

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Varkenstongen in ansjovissaus

    Varkenstongen in ansjovissaus

    Varkenstongen in ansjovissaus

Deze' Schweinenzunge in Sardellensauce ' smaken ongelooflijk lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de varkenstong:
1of meer varkenstong (gerookt)
soepgroente
wortels
selderij
Peterselie
Prei
peperkorrels
1 stuk laurierblad
tijm
Zout
Voor de ansjovissaus:
4 ansjovisfilets
kappertjes
1/2 liter zure room
2 tl meel
Zout
peper
citroensap
droge witte wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de varkenstong(en) langzaam met de soepgroenten en kruiden tot ze zacht zijn. Als de tong zacht is, laat u het vlees afkoelen in de bouillon en pelt u het vervolgens.
-Fruit voor de ansjovissaus de fijngehakte ansjovis en kappertjes in een beetje olie. Meng de bloem met de zure room en voeg toe. Breng de saus op smaak met wijn en citroensap.
-Snijd de tong in plakjes en leg deze in de ansjovissaus. Laat een beetje sudderen op laag vuur.
-Bestrooi voor het serveren met peterselie.

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten