Oostenrijkse kippenlevertjes

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Oostenrijkse kippenlevertjes

    Oostenrijkse kippenlevertjes

    Oostenrijkse kippenlevertjes

  • Oostenrijkse kippenlevertjes

    Oostenrijkse kippenlevertjes

    Oostenrijkse kippenlevertjes

Super lekker dit gerecht van kippenlevertjes 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kippenlevertjes
4 appels
citroensap
40 gram boter
1 glas appelbrandewijn (groot) ( appel schnapps )
2 sjalot uien
125 ml slagroom
1 kopje crème fraîche
peterselie (gehakt)
Zout
Peper (uit de molen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- snij de kippenlevertjes in stukjes ter grootte van een noot.
-Schil de appels, snijd het klokhuis eruit met een appelboor, snijd ze in plakjes van 1 cm dik en besprenkel ze met citroensap. Meng de slagroom met de crème fraîche.
-Verhit boter in een pan, bak de appelschijfjes aan beide kanten, haal uit de pan en houd warm. Bak stukjes lever in de braadresten, pas daarna op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm.
-Uien in ringen snijden. Blus het overgebleven braadstuk af met appelbrandewijn, fruit hierin de uien licht aan, giet het roommengsel erbij en laat inkoken tot een gladde massa . Breng op het laatst op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
-Schik de kippenlevertjes op de appelschijfjes, giet de saus erover en bestrooi met peterselie.

Bron

pinterest - ichkoche

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten