Karinthische Kaasnoedels

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Karinthische Kaasnoedels

    Karinthische Kaasnoedels

    Karinthische Kaasnoedels

Kaasnoedels uit Karinthië smaken super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het pastadeeg:
400 gram tarwebloem
1 ei
150 ml water (hoeveelheid aanpassen)
1 el olijfolie
ei (om te poetsen)
Voor de vulling:
500 gram kwark
130 g broodje (in blokjes)
70 gram boter
200 ml melk
50 g uien (gehakt)
100 g aardappelen (gekookt, geschild)
2 el keukenkruiden (naar keuze, klassiek: munt en kervel)
Zout
peper
Voor de garnering:
80 g boter (gesmolten)
bieslook (fijngehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg klaar : Kneed hiervoor het water, ei, olie en bloem tot een glad deeg en laat 20 minuten rusten. Rol dan dun uit.
-Fruit de ui lichtjes in de boter, laat afkoelen. Giet melk over paneermeel en kwark, roer lichtjes, vouw de uien erdoor.
-Zeef de aardappelen, voeg het wrongelmengsel toe samen met de kruiden en specerijen.
-Vorm balletjes van ongeveer 40 g. Leg de balletjes met voldoende tussenruimte naast elkaar op het uitgerolde deeg en bestrijk de randen met ei.
-Vouw het deeg van boven naar beneden om de balletjes lichtjes aan te drukken. Gebruik vervolgens een ronde uitsteker om halvemaanvormige zakken uit te snijden. Druk de randen stevig glad en seal in een golvend patroon (krulling).
-Breng vervolgens voldoende water aan de kook, haal uit het water en giet de bruine boter erover en bestrooi met bieslook.

Bron

pinterest - ichkoche -

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten