gezwam met spruitjes

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

In mijn gezin ben ik de enige die spruitjes eet. Toen ik een keer alleen was met eten, en zin had in spruitjes maar niet gewoon gekookt, heb ik dit gemaakt met spullen die ik nog in de koelkast had liggen. Ik ga het zeker nog een keer maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
olijfolie
2 kleine uien
500 gram spruiten
150-200 gram oesterzwammen
seroendeng
zout
peper
kerrie
knoflook(poeder)
agavesiroop
ketjap
chilivlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wokpan,
snijplak
mes
houten lepel of spatel

Bereidingswijze

snijd de uien in halve ringen
schoon de spruitjes en halveer deze
scheur de oesterzwammen in stukken
giet een beetje olijfolie in de pan en voeg de uien toe als de olie heet is.
Voeg zout, peper, kerrie, knoflook(poeder), chilivlokken en een flinke scheut agavesiroop toe. Blijven roeren op een matig vuur zodat de uien een beetje karamelliseren.
Als de uien zacht een een beetje bruin zijn, voeg je de spruiten toe. Deze meebakken totdat ze bijna zacht zijn. Als het geheel droog wordt, dan een beetje water toevoegen.
Voeg de oesterzwammen de laatste 3 minuten toe en roer goed om.
Op het laatste moment een scheutje ketjap erbij gieten en nog 1 keer omroeren.
Serveer met een topping van seroendeng.

Serveertip

Als je meer variatie wil, kan een handje vol gewelde rozijnen erdoor ook lekker zijn (of als je uitgeschoten bent met de chilivlokken :-))
Ipv seroendeng is het ook lekker om gefruite uitjes erop te strooien.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Beetjeaandekook avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten