kipshoarma

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • kipshoarma

    Kipshoarma

    Kipshoarma

Ik wilde nu eens zelf shoarma maken.
Ik had nog kipdijfilte in huis en kruiden heb ik genoeg.
Het was heerlijk, dus voor mij geen kant en klare shoarma van de supermarkt meer.
Het was zo lekker dat ik al aan mijn broodje was begonnen voor de foto.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 kippendijen
1 el shoarmakruiden
een halve paprika
1 ui in stukjes
1 teen knoflook 2 pitabroodjes
sla
knoflooksaus zelf gemaakt natuurlijk
sambal badjak
beetje olie
blokje roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kip in kleine blokjes en doe het in een schaal.
Bestrooi de kip met de shoarmakruiden
Snijd de paprika in blokjes en doe bij de kip
Pers de knoflook boven de kip
Snijd de ui in kleine blokjes en doe ook bij de kip.
Meng alles door de kip en laat even staan.
Verhit de olie met een klontje roomboter in een pan en doe het kippenprutje erbij
Bak alles gaar
Maak de pita's zoals beschreven
Vul de pita's met de sla en de kip en doe er knoflooksaus over.

Serveertip

Maak de knoflooksaus ook zelf.
Eet smakelijk

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten