Toscaanse Truffels
- Italiaans, Borrelhapje
- 10-20 min.
Deze aperitieftruffel van prosciutto, vijgen en geroosterde pijnboompitten. Mascarpone en geitenkaas laten ze smeuïg in je mond smelten.
Ingrediënten 6 recipe.people
circa 230 g verse geitenkaascirca 230 g mascarponekaas
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook, gehakt
1-1/2 theelepel olijfolie
1-1/2 theelepel witte balsamicoazijn
3/4 theelepel geraspte citroenschil
6 eetlepels gehakte prosciutto
6 eetlepels fijngehakte gedroogde vijgen
3 eetlepels gehakte verse peterselie
1/4 theelepel peper
circa 150 g pijnboompitten, geroosterd en gehakt
Bereidingswijze
- meng alle ingrediënten ( uitgezonderd de pijnboompitten) tot ze goed gemengd zijn.
- vorm in 36 ballen
- rol in de geroosterde pijnboompitten.
Koel, afgedekt, tot het opdienen.