Toscaanse Truffels

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Toscaanse Truffels

    Toscaanse Truffels

    Toscaanse Truffels

Deze aperitieftruffel van prosciutto, vijgen en geroosterde pijnboompitten. Mascarpone en geitenkaas laten ze smeuïg in je mond smelten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
circa 230 g verse geitenkaas
circa 230 g mascarponekaas
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook, gehakt
1-1/2 theelepel olijfolie
1-1/2 theelepel witte balsamicoazijn
3/4 theelepel geraspte citroenschil
6 eetlepels gehakte prosciutto
6 eetlepels fijngehakte gedroogde vijgen
3 eetlepels gehakte verse peterselie
1/4 theelepel peper
circa 150 g pijnboompitten, geroosterd en gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- meng alle ingrediënten ( uitgezonderd de pijnboompitten) tot ze goed gemengd zijn.
- vorm in 36 ballen
- rol in de geroosterde pijnboompitten.

Koel, afgedekt, tot het opdienen.

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten