Entrecote Bordelaise
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Het is een heel lekker
En tegelijkertijd ook best wel simpel recept
Ingrediënten 2 recipe.people
2 sjalotjes25 cl rode wijn
Peper en zout
Tijm
1 laurierblaadje
Bind middel
25 cl Bouillon
Biefstuk
Boontjes
Boter
Olijf olie
Benodigdheden
SteelpannetjeZeef
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pannetje voor boontjes
Messen
Snijplank
Bereidingswijze
Snij de sjalotjes in kleine blokjes.
Doe de rode wijn in een steelpannetje.
Doe de sjalotjes, laurierblaadje en tijm samen met wat
peper en zout bij de rode wijn en sjalotjes.
Kook het geheel tot de alcohol uit de saus is.
Zeef het geheel tot dat er een monogame saus ontstaat
en doe het terug in het steelpannetje en voeg de 25 cl bouillon
toe.
Kook dit zachtjes door en voeg bindmiddel toe tot een
lichte saus.
Maak ondertussen de biefstuk gereed met peper en zout.
Voeg in een koekenpan boter en een klein beetje olijf olie
en bak dit heet.
Voeg de biefstuk toe en bak deze 2 om 2 minuten om en om.
Doe de biefstuk in aluminiumfolie en laat deze 2 minuten nagaren.
Ondertussen heb je al een pannetje met water opstaan om
de boontjes gaar te maken.
Wanneer het water kookt boontjes erin en deze in tien minuten
gaarkoken.
Als alles gereed is biefstuk in reepjes van een halve centimeter
snijden.
Opdienen op bord saus erover gieten en boontjes erbij.
Eet smakelijk!
Serveertip
Serveer met boontjes met spek of gepofte aardappelen