Tonijn tosti

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Tonijn tosti

    Tonijn tosti

    Tonijn tosti

Heerlijke tosti tonijn 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
280 g tonijn uit blik in natuurlijke olie ( uitgelekt)
1 ui, gehakt
1/2 selderij stengel, gehakt
1 teentje knoflook , fijngehakt
1 el peterselie, gehakt
4 el Mayonaise
3 el Extra Vierge Olijfolie
75 g Mozzarella, versnipperd
Brood, gesneden
zachte boter
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-laat het vocht uit de tonijn en doe de tonijn in een kom.
-Snipper ui, selderij en peterselie. Hak knoflook fijn en voeg ingrediënten toe aan tonijn.
-Voeg mayonaise, olijfolie en mozzarella toe. Meng alle ingrediënten tot ze goed zijn opgenomen. Zout en peper naar smaak.
-Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Als de koekenpan heet is, neem je een sneetje brood en smeer je rijkelijk boter op een kant.
-Leg het brood (met de beboterde kant naar beneden) in de hete koekenpan.
-Schep met een lepel ongeveer 2 eetlepels tonijnsalade op het brood terwijl het bruin wordt.
-Smeer nog een sneetje brood in met boter en leg de niet-beboterde kant op de tonijn.
-Controleer met een spatel of het brood bruin geroosterd is. Draai dan de tonijn om en gril de andere kant goudbruin.
-Uiteraard kan je ook een tosti ijzer gebruiken

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten