de ultieme gehaktbal deel III
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
Omdat smul gister en eergister weer eens weigerde een recept te plaatsen doe ik nog maar een poging , smul is trouwens de laatse tijd wel heel erg bezig, mails worden gewoon niet beantwoord of je krijgt een standaard bla bla antwoord dat er hard gewerkt wordt, jammer dat het al 2 jaar! duurd, als jumbo zijnde zou ik me doodschamen dat je deze site gekocht hebt..
Op Smul staan 6085 ( ! ) gehaktbal recepten , das veel niet allemaal puur de bal maar in pasta etc, noem het maar op. De reden dat ik deze nog nooit had gemaakt kwam omdat ik 1 ingredient niet kon krijgen.kalfsniervet, maar dikke maatjes met me slager dus die heeft dat geregeld , ik moet zeggen , damn wat een bal!
Ingrediënten 4 recipe.people
4 el boter1 ui, gesnipperd
450 g kalfsgehakt
50 g kalfsniervet, fijngehakt (slager)
10 g bladpeterselie, fijngehakt
2 tl mild paprikapoeder
1 el grove mosterd
2 tl worcestersaus
1 ei, geklutst
50 g paneermeel
1 tl zout
2 tenen knoflook, fijngehakt
350 ml kalfsbouillon
Benodigdheden
braadpanmengkom
( blender als je het alternatief gebruikt zie tips)
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 4 minuten glazig. Meng in een kom het kalfsgehakt met de ui, het kalfsniervet, de bladpeterselie, het paprikapoeder, de mosterd, de worcestersaus, het ei, het paneermeel, de knoflook en het zout. Vorm met natte handen 4 grote ballen van het mengsel. Laat de gehaktballen minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 5 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de kalfsbouillon toe en stoof de gehaktballen met het deksel op de pan in 40 tot 45 minuten gaar.
Bron
flavorflav
Serveertip
ik snap dat kalfsniervet niet overal te krijgen is gebruik dan bv ghee maar dan 40 gr, of maal in je blender spekvet ( alleen het wit ) tot een soort gehakt en meng dat door de rest .